Toegang, profiel en Dashboard

Redacteuren die de inhoud van de websites verzorgen krijgen toegang tot onderdelen die voor anderen verborgen blijven. Wie in een redactie zit kan toegang krijgen. Via kem@18bits.nl is dat aan te vragen.

Toegang tot het Dashboard

Veel websites kennen een voor- en een achterkant. De voorkant is de website zoals een bezoeker die ziet. De achterkant van een site, het Dashboard, is de plek waar redacteuren hun stukken plaatsen en bewerken. Zij moeten daarvoor eerst inloggen. Onderaan de groene websites staat een linkje om in te loggen.

Inloggen

Je inlognaam heb je eerder per mail ontvangen. Zo ook een wachtwoord.
Ben je het wachtwoord kwijt? Klik dan op ‘Wachtwoord vergeten?’. Via het in het systeem bekende emailadres krijg je de mogelijkheid om weer in te loggen.
Je kan een zelfgekozen wachtwoord gebruiken door dit in te stellen in je profiel.

Wachtwoord vergeten?

Stel je bent je wachtwoord vergeten. Dat komt voor, vooral na ‘n vakantie. De oplossing is erg eenvoudig.

Klik op de inlogpagina op ‘Wachtwoord vergeten?’. Het systeem stuurt naar jouw mailadres een tijdelijk wachtwoord om weer in te kunnen loggen. Of je krijgt de mogelijkheid om meteen weer een eigen wachtwoord op te geven.

jeprofielJe profiel

Iedere redacteur heeft een eigen profiel. Het is prettig als daar de juiste gegevens staan. Zoals je naam, wanneer deze bij jouw artikelen komt te staan.

Je vindt je profiel in het menu Gebruikers → Je profile

Vul je Voornaam en Achternaam in, kies dan bij ‘Schermnaam’ hoe voor- en achternaam worden getoond aan de voorkant van de website.
En klik op ‘Profiel bijwerken’.

Onderaan je profiel kan je een zelfgekozen wachtwoord invullen (2x).
En klik op ‘Profiel bijwerken’.

scherminstellingenDashboard instellen

Op veel Dashboardpagina’s staat rechtsboven ‘Scherminstellingen’. Daar kan je, per pagina, selecteren wat je wel en niet op de pagina wilt zien. Een kwestie van persoonlijke vookeur.

Bijvoorbeeld: op de overzichtspagina’s van alle berichten staat een hoop informatie in veel kolommen.  Iedere redacteur kan naar eigen behoefte bij de scherminstellingen aan- of uitvinken welke kolommen  er zichtbaar blijven.