Spring naar inhoud

Ontbijten

Gierstpap

  • 150 ml - kom water, haver-, amandel-, of rijstemelk
  • 80 gram (gewassen) gierst
  • snufje zout
  • ceylon kaneel
  • 20 minuten koken + 10 minuten nagaren
  • eventueel ingrediënten om wel/niet mee te koken:
    zoet: amandel, (wal)notenhak, kokos, (cirtus)fruit, bessen, rozijnen, cacao
    hartig: bouillon, ketjap, uitje, tomaten, kruiden, mosterd
    vis: zalmsnippers, worteltjes, dille

Probeer maar wat.
Zie ook: gierst.com


Havermoutpap, zoet

  • kom havermelk of water
  • + 2 handjes havermout + snuf zout
  • + eventueel ingrediënten zoals kaneel, koekkruiden, kokos
  • roerend aan de kook brengen
  • + gedroogd fruit toevoegen
  • 30 min laten staan of in de hooimadam
  • dan op eettemperatuur brengen

Havermoutpap, hartig met wortel

  • kom havermelk of water
  • + 2 handjes havermout + snuf zout
  • + eventueel ingrediënten zoals
  • roerend aan de kook brengen
  • 30 min laten staan of in de hooimadam
  • dan op eettemperatuur brengen
  • + 100 gr. geraspte winterpeen
  • + bestrooien met 3 grofgehakte walnoten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *