Bijgewerkt op 5 maart 2014 door Charlotte Kwak.

Ingrediënten

4 dl melk
8 sneden wit, oud brood zonder korst
4 eetlepels boter
4 laurierblaadjes
tijm
1 kg uien
zout en peper
2 dl slagroom of room
2 l bouillon (zelf getrokken of met runderbouillonblokjes)

 

 

Bereiding

Breek het brood in stukken van ca. 5 cm en laat het in de melk ca. 10 minuten weken.

Smelt de boter in een pan met het laurierblad en de tijm. Voeg de uien toe en laat het zachtjes sudderen tot ze glanzend zijn. Voeg peper en zout toe.

Voeg de melk met het geweekte brood en de bouillon toe aan het uien en kruidenmengsel. Breng aan de kook en laat het ca. 30 minuten sudderen.

Verwijder de laurierblaadjes.

Klop de slagroom stijf (zonder suiker!). Roer deze vlak voor het opdienen door de soep.