Bijgewerkt op 21 juli 2011 door Charlotte Kwak.

Dit nagerecht gebruikt de francisaan en kloosterkok van de minderbroeders in Megen bij een Franciscusfeest. De amandelen en de bitterkoekjes doen denken aan de amandelkoekjes die vrouwe Jacoba bij hem bracht toen Franciscus stervende was.

De witte kleur is de liturgische kleur die in de kerk gebruikt wordt als er feest is. Het bruin, de kleur van de aarde, is de kleur van de kloosterkleding van de volgelingen van Franciscus.

Ingrediënten

175 g bitterkoekjes
8 halve perziken in plakjes (uit blik kan ook)
2 dl perziksap
2 dl slagroom
125 g witte basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
1/2 theelepel kaneel
500 g mascarpone
50 g amandelsnippers
50 g geraspte bittere chocolade
poedersuiker

Bereiding

Gebruik een schaal van ca. 20 cm doorsnee.

Leg de koekjes in de schaal, schenk 1.5 dl perziksap erover heen en leg de perziken erop.
Klop de slagroom met 1/2 dl perziksap en suiker.
Meng de mascarpone met 1/2 theelepel kaneel en vanille suiker.
Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel. Verdeel het over de perziken.
Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan.
Strooi de snippers met de geraspte chocolade, kaneel en poedersuiker over de schaal.
Zet het geheel 3 uur in de koelkast voor je het opdient.

Op de foto is de taart iets anders opgemaakt, zonder amandelsnippers en geraspte chocolade.

 

 

 

Recept:
Br. Rangel Geerman, Minderbroederklooster Megen
http://www.franciscanen.nl/roepingenverhaal/samen-op-weg/rangel-geerman