Bijgewerkt op 5 december 2011 door Erik Kwak.

1 kg bietjes

400 g paddestoelen

2 bosjes peterselie

6 sjalotjes of kleine uitjes of een dunne prei

teentje knoflook

twee eiwitten

paneermeel

zout en peper

bakboter

Was de peterselie (verwijder de dikke stengelstukjes) en kook een paar minuten. Afgieten en goed uit laten lekken. Pureer de peterselie met wat olijfolie en breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Houd het warm.

Snijd de bieten in plakjes van een centimeter dikte en kook ze in ca 5-10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.

Snipper de sjalotjes (uitjes of het wit van de prei) en bak ze zacht in de boter, maar laat ze niet bruin worden. Knijp (desgewenst) de knoflookteen uit en laat meebakken. Voeg de in schijfjes gesneden paddestoelen toe en bak ze 10-15 minuten mee.

Klop het eiwit schuimig en schep het in een diep bord. Strooi wat paneermeel in een ander bord.

Haal de bietenplakjes door het eiwit en daarna door het paneermeel en bak ze dan in een laagje olijfolie in een koekenpan tot ze een mooi korstje hebben.

Combineer bij het opdienen met de paddestoelen en de peterselie.