Bijgewerkt op 15 maart 2020 door Charlotte Kwak.

In de herfst vallen als eerste de hazelnoten en daarna de walnoten. Eekhoorns uit het bos weten de bomen in onze tuinen snel te vinden. Ze rennen in de bomen heen en weer met noten om die elders in het bos te verstoppen. Het is hun wintervoorraad aan voedsel. Eekhoorns zijn bomenplanters, want overal zie je jaarlijks op allerlei plekken vergeten noten uit de aarde tevoorschijn komen: jonge hazelaars en walnotenbomen.

 

Ingrediënten

100 gr hazelnoten
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei

 

Bereiden

Rooster de hazelnoten ca. 15 minuten in de oven op 150 graden.
Vermaal of hak ze daarna fijn. Vermeng de suiker met de vanillesuiker.
Splits het ei en klop het eiwit stijf. *
Meng daar de gehakte hazelnoten en suiker doorheen.
Leg bakpapier op een bakplaat en lepel daar 12 kleine hoopjes op.
Bak ca. 25 minuten in de oven op 150 graden. Even laten staan en daarna voorzichtig op een schaal zetten en laten afkoelen.

*De dooier wordt niet gebruikt, die kan gebruikt worden voor het bakken van eieren of het maken van vla.

Recept:
zr. Chiara Bots osc
Gezond leven, bezield eten
ten Have 2008

 

Tekst en foto:
Tini Brugge.