Bijgewerkt op 21 februari 2011 door Joost.

600 g kip  (verdeeld in 8 stukken) of 8 drumsticks
150 ml sojasaus
150 ml witte wijnazijn
2 teentjes knoflook of fijngesneden ui
4 laurierblaadjes
rijst

Marineer de kip door in een pan de fijngesneden knoflook of ui en laurierblad  toe te voegen en aan te vullen met water totdat de kipstukken onder staan. Laat enkel uren rusten.

Voeg daaraan azijn en sojasaus toe en kook het geheel minstens één uur zachtjes.
Haal de laurierbladeren er halverwege uit als je wilt dat de smaak niet gaat overheersen.
Haal de deksel van de pan, draai  het vuur hoog en laat nog ca. 10 minuten de vloeistof inkoken tot  minstens de helft.

Serveer met rijst en een wintersalade met bijvoorbeeld veldsla en appel.

Bron: http://hetetenisklaar.wordpress.com