Bijgewerkt op 7 oktober 2010 door Charlotte Kwak.

Let op:
ingrediënten per persoon!

1 enkele kipfilet
1 eetlepel olijfolie
kruiderij: mespunt gemberpoeder, mespunt chilipoeder, mespunt kurkuma, mespunt koriander
knoflook uit de knijper
peper en zout
2 eetlepels groene olijven zonder pit
ca. 100 g schorseneren uit blik
stukje wit van een prei, in plakjes
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel peterselie
¼ citroen
brood, bijv. Marokkaans of pitabroodje.

 

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur.
Wrijf het stukje kip in met de kruiderij en bak het lichtbruin aan weerszijden in de olie.
De olijven ondertussen goed afspoelen in een zeef en de schorseneren erbij doen.
Goed laten uitlekken. Dit samen met de in plakjes gesneden prei en het citroensap
bij de kip leggen.
Vuur laag. Tien minuten zachtjes laten stoven onder een deksel.
Het vlees halverwege omdraaien.
De peterselie fijn snijden en de citroen in 2 partjes verdelen.
Het groene kruid over de kip strooien en met de citroen nog een minuut doorwarmen. Hierbij brood geven.