Bijgewerkt op 21 februari 2019 door Charlotte Kwak.

Zoeken naar smaakvolle wegen voor de Geest van God?
Een rode bieten soep met kokos…

Rode soep opdat bijvoorbeeld in de herfstdagen waar volop geoogst wordt, de Geest niet dooft.

De rode kleur van deze bieten soep herinnert aan de liturgische kleur voor de Geest: de liefdevolle warmte van het hart. Kokos, fair-trade en biologische productie, leggen een verbinding met de wereld van arme boeren. Een klein gebaar met het vuur van de Geest en de smaak van geloof?

Missie
‘Geef dat de Geest niet dooft…’ is de wens waarom de organisatie ‘Mission’ jaarlijks rond 15 oktober, een zondag tot ”missiezondag’ bestempelt waarop aandacht wordt gevraagd voor ontwikkelingslanden.

 

Ingrediënten

0,8 l kokosmelk
1 kg rode bieten, geschild en in blokjes
o,8 l groentebouillon
sap van 2 limoentjes of 1 sinaasappel
2 uien, in ringen gesneden en bakolie
peper en zout naar smaak
selderijblad ter versiering

 

Bereiding

Verwarm de olie en fruit daarin de uienringen.
Voeg de bietenblokjes toe en de bouillon. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken op een laag vuur tot de bietjes zacht zijn; als je gekookte bieten gebruikt, is 5 minuten voldoende. Pureer de soep.
Voeg daarna de kokosmelk en het sap van de limoentjes of sinaasappel toe en verwarm.
Garneer de soep met wat selderijblaadjes .

 


Recept:Keff Dessing ism Prometeus.
Eerlijk eten – tachtig gemakkelijke recepten met fairtrade ingrediënten,
Tekst en foto’s: Tini Brugge

 

 

 

 

Missie
‘Geef dat de Geest niet dooft…’ is de wens waarom de organisatie ‘Mission’ jaarlijks rond 15 oktober, een zondag tot ”missiezondag’ bestempelt waarop aandacht wordt gevraagd voor ontwikkelingslanden.