Bijgewerkt op 24 april 2011 door Erik Kwak.

Ingrediënten

Deeg:
250 gram bloem
150 gram boter
30 gram poedersuiker
1 ei
zout
7,5 cl water

Voor de vulling:
500 gram rabarber
150 gram kokosnoot
150 gram suiker

Bereiden

Haal de boter uit de koelkast, snijd ze in heel kleine stukjes en laat ze zacht worden op kamer temperatuur.
Maak een kuiltje in de bloem, voeg er in het midden de poedersuiker, het zout, de boter en het ei aan toe. Meng alle ingrediënten met de toppen van je vingers, doe er daarna water bij.
Kneed gedurende een tijdje, breng het deeg tot een bol samen en laat het rusten. Bestrooi het werkblad en je deegrol met een beetje bloem alvorens het deeg uit te rollen.
Laat het ongeveer 1 uur rusten.

Snijd de rabarber in lengte doormidden,
en snijd dan de stengels in kleine stukken.
Meng de rabarber met de suiker.
Rol het deeg uit en bedek er de bodem
van een taartvorm mee.
Verdeel nu de rabarber met de suiker
over de bodem van de taart.
Bestrooi als laatste met de kokosnoot.
Bak de taart 45 minuten in een warme
oven bij 180 graden.

 

Recept:
br. Rangel Geerman
minderbroeder franciscaan
Megen