Bijgewerkt op 21 februari 2011 door Charlotte Kwak.

Pindasaus

2 eetlepels olie
1 ui zeer fijn gehakt
150 g pindakaas
2 dl heet water of kokosmelk
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel zout

Smoor de fijngehakte ui in de olie tot de ui gaat verkleuren.
Roer de pindakaas erdoor met water of kokosmelk.
Voeg gember en zout of desgewenst nog aanvullende kruiden zoals peper of ketoumbar ( koriander) toe.
U kunt ook, als u water gebruikt heeft, er een eetlepel kokos op het laatst door roeren.

of

 

Gekookte pinda’s

250 g gedopte ongebrande pinda’s (bij voorkeur zonder vlies)
50 g knolselderij, in zeer kleine blokjes
50 g winter wortel, in zeer kleine blokjes
3 dl water
2  dl olie

Doe de pinda’s met selderij en wortel en zout in een pan en giet er kokend water zodat alles onderstaat.
Breng aan de kook en laat met gesloten deksel 20 minuten zachtjes pruttelen.
Giet af en schenk er de olie bij.