Bijgewerkt op 3 januari 2020 door Charlotte Kwak.

Ingrediënten 

1 rol verse geitenkaas,
ca 250 gr in plakjes

– alternatief:graskaas in blokjes gesneden of roomkaas
600 g (snij)sla
250 g gedroogde dadels
250 g gedroogde vijgen
250 g rozijnen

voor  de slasaus:
1 eetlepel azijn
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel citroensap
1 theelepel mosterd
zout en peper naar smaak


Bereiden

Schik de sla op een grote schaal of maak kleine porties.

Verdeel de plakjes of brokjes kaas over de slablaadjes. Snijd de dadels en vijgen in stukjes . Strooi de stukjes met de rozijnen over de sla en de kaas.

Meng alle ingrediënten voor de slasaus goed met elkaar en besprenkel hiermee de salade.

 

 

Bron:
naar een recept uit:
Rena Rossner,
Proef en geniet- overheerlijke recepten bij de Bijbel
Ark media, 2014