Bijgewerkt op 21 juli 2011 door Charlotte Kwak.

Ingrediënten

400 g speltkorrels
2 liter kokend water
2 uien, in ringen gesneden
2 theelepels fenegriekzaad
2 theelepels tijm
ca. 300 g bramen
2 eetlepels suiker
2 appels
2 krop eikenbladsla

Dressing:

10 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
4 theelepels honing
4 theelepels mosterd
2 eetlepels fijngehakte munt
2 eetlepels gehakte citroenmelisse
zout en peper

 

 

Bereiden

Fruit in een hoge pan de uien in 2 eetlepels olijfolie tot ze glazig zijn. Bak de fenegriekzaden 1 minuut mee. Voeg de spelt toe en roer.
Giet het water erbij en kook de spelt in ca. 20 minuten gaar.

De dressing
Vermeng 8 eetlepels olijfolie met azijn, honing en mosterd en kruiden.
Vermeng de bramen met suiker en snijd de appel in kleine stukjes.
Leg de gewassen slabladeren op een grote schaal. Meng de appel met de
speltmassa en schep het geheel op de bladeren. Voeg als laatste de bramen toe.

 

 

 

Recept: Gert Vos
Hemelse Spijzen