Bijgewerkt op 25 februari 2019 door Charlotte Kwak.

Koekjes bakken met opgerold deeg, zodat er een wielvorm ontstaat.. dat is  een mooie manier om aan haar attribuut, een wagenwiel, te herinneren.

 

Ingrediënten

250 g zelfrijzend bakmeel
150 g witte basterdsuiker
donkerbruine basterdsuiker
120 g gesmolten boter
1 ei, los geklopt
½ theelepel kaneel
2 theelepels karwijzaad of anijszaad naar keuze
50 g krenten
50 g gemalen amandelen of noten

Bereiding

Meng eerst de droge ingrediënten in een kom:  bakmeel, kaneel anijs/of karwij, amandelen of noten en suiker.
Voeg de gesmolten boter toe en het losgeklopte ei en kneed tot een deeg.
Laat het ca. 15 minuten rusten.
Rol het uit tot een plak van ca. 30*25 cm. Besprenkel daar wat water op en strooi er donkerbruine basterdsuiker  over,
Rol dan de deegplak op en snijd er plakjes van ½-1 cm dik. Leg de koekjes  op eee ingevette bakplaat en bak 15-20 minuten op 150 graden

 

Bron:  naar een recept uit Zalig gebakken, Berne Media, 2015