Bijgewerkt op 22 februari 2019 door Charlotte Kwak.

Deze Martinustaart combineert de oogst van amandelen en druiven met slagroom als vulling en versiering van de taart.

voor springvorm van  ca. 24 cm

Ingrediënten

4 eieren
3 theelepels  warm water
125 g bloem
½ theelepel bakpoeder
5000 ml slagroom
4 theelepels poedersuiker
1 vanillestokje of zakje vanillesuiker
75 g amandelen
700 g druiven

Bereiding

Scheid de eieren. Roer het eigeel met suiker en water romig. Klop de eiwitten stijf (in een schone kom!) Voeg bloem en bakpoeder toe aan het eigeel mengsel en schep daarna het eiwit er doorheen. Leg op de bodem van de springvorm bakpapier en bak het mengsel in een voorverwarmde oven op 180 graden ca. 35 minuten.

Als de taart is afgekoeld, verwijder dan het bakpapier en snijd de taart horizontaal in twee lagen.
Snijd de druiven in de lengte door en haal de pitjes eruit.
Vermeng de  stijf geslagen slagroom met vanillesuiker en de amandelen. Leg de helft van de druiven op de onderste laag en smeer daarop de helft van het slagroommengsel. Leg de andere helft van de taart daarop. Besmeer de bovenkant met de resterende slagroom en versier met de overige druiven.

 

Bron: Cooking with the Saints, Ernst Schuegraf, Ignatius Press, San Francisco,2001