Bijgewerkt op 21 april 2020 door Charlotte Kwak.

Dit is een pittige vegetarische soep die helemaal past binnen de traditionele benadering van vasten.

Ingrediënten

2 flinke zoete aardappelen (bataat)
1 winterwortel
1 ui
stuk knolselderij
stukje gemberwortel
1 teen knoflook
stukje rode (hete) peper
250 ml kokosmelk
Scheut zonnebloemolie
1 ½ liter water
3 of 4 groente bouillonblokjes
komijnpoeder
peper en zout

Bereiden

Schil de aardappels, wortel, uit en knolselderij en snij de groenten in blokken. Schil de gember en snijd die in heel kleine stukjes. Knoflook pellen en in plakjes. Rode peper ontdoen van zaadjes en afhankelijk van de sterkte en eigen smaak  een deel heel fijn snijden.

Raak de binnenkant van de peper zo min mogelijk aan, draag rubberhandschoenen en kom met je vingers niet aan mond of ogen!

Doe olie in een soeppan, verhit die en fruit gember, knoflook en rode peper erin. Voeg de rest van de groenten bij en bak deze even mee. Voeg water, bouillonblokjes en komijnpoeder toe en breng alles aan de kook. Zodra het kookt het vuur lager en 20-25 minuten rustig gaar laten koken. Met de staafmixer pureren. Dan de kokosmelk erdoor roeren en  met zout peper op smaak afmaken.

 

 

Bron
Gérard Martens, pastoraal werker
samenwerkende parochies Katholiek Utrecht.
Utrechts parochieblad Tussentijds Magazine