Bijgewerkt op 7 augustus 2019 door Charlotte Kwak.

 

 

Ingrediënten 

8 hardgekookte eieren
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
fijngeknipte bieslook
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout naar smaak

 

Bereiden

Snijd kleine brokjes van de eieren en meng ze met de mayonaise, yoghurt, bieslook en kerrie. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Variaties:

-vervang bieslook en kerrie door 2 eetlepels crême fraiche of zure room en 2 theelepels mosterd, 1 bosui in ringetjes gesneden en enkele kerstomaatjes.

– voeg aan het basis recept 150 g geraspte kaas toe

– vervang in het basisrecept bieslook door bijvoorbeeld peterselie, tuinkers of radijsplakjes

 

Recept: Claris  Beatrijs Corveleyn uit het boek Clara’s Bron,
recepten voor eenvoudig leven en (h) eerlijk koken. Berne Media, 2017.