Bijgewerkt op 7 augustus 2019 door Charlotte Kwak.

 

Ingrediënten

200 g rozijnen -10 minuten geweekt in lauw water
200 g walnoten, grof gehakt en enkele halve noten
4 venkelknollen in fijne schijfjes gesneden
2 stelen bleekselderij in dunne schijfjes als halve maantjes
sap van 2 citroenen
8 eetlepels olie
2 hard gekookte eieren, fijngeprakt
400 g blauw-aderkaas, verkruimeld
peper en zout

 

Bereiden

Vermeng rozijnen, walnoten, venkelschijfjes en bleekselderij met elkaar.
Voeg er citroensap en olie  doorheen. Breng op smaak met peper en zout
en laat minimaal 20 minuten staan. Strooi  de blauwaderkaas en eistukjes
overheen en versier met enkele halve walnoten.

 

Recept: Claris  Beatrijs Corveleyn uit het boek Clara’s Bron,
recepten voor eenvoudig leven en (h) eerlijk koken. Berne Media, 2017.