Bijgewerkt op 21 juli 2011 door Charlotte Kwak.

Ingrediënten

1 ei – dooier en eiwit gescheiden
90 g suiker
750 g kwark
4  eetlepels maïzena
2 eetlepels vanillesuiker
geraspte schil van een citroen
heet water

Eventueel
bramen en frambozen

Bereiden

Vet een ovenschool van ca. 20*30 cm licht in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eiwitten met een mixer. Voeg de suiker er geleidelijk aan toe als ze luchtig zijn en blijf kloppen tot er stijve pieken komen. Vermeng de kwark met het eigeel, de maïzena en citroensap. Spatel de stijve eiwitten er geleidelijk aan doorheen tot er een glad beslag is. Giet dat in de ovenschaal.

Zet de ovenschaal in de braadslede in het midden van de oven. Vul de braadslede met heet water. Bak de taart ca. 45 minuten. Laat de taart in de oven met de deur dicht 1 uur afkoelen. Bestuif de taart voor het opdienen met vanillesuiker.

Serveer eventueel met wat bramen of herfst-frambozen.

 

 

 

Bron: naar een recept van Vardit Kohn en Galit Hahn
Koken met kleur