Bijgewerkt op 15 februari 2019 door Erik Kwak.

Voor ca. 20 ringen

Ingrediënten

600 g bloem
100 g suiker
8 eieren (wat achterhouden om te bestrijken)
1 theelepel bakpoeder
6 theelepels gekneusd anijszaad
12 eetlepels olijfolie

Bereiding

Klop suiker en eieren luchtig. Meng daarin de olie en het anijszaad. Maak een kuiltje in de bloem en giet het eimengsel daarin. Kneed tot een wat plakkerig deeg. Laat dit  5 minuten rusten. Vet een werkblad en je handen met olijfolie in.

Verdeel het deeg in stukjes van ca. 70/80 gr en maak een sliertje van ca.1 cm dikte. Maak hiervan een ring (om je hand bijvoorbeeld) en leg op een ingevette bakplaat. Laat het deeg wat opbollen. Verwarm de oven op 175 graden en bak in 20 minuten lichtbruin.

 

Bron: naar een recept uit: Zalig gebakken, Berne Media, 2015