Bijgewerkt op 10 februari 2013 door Charlotte Kwak.

Recept uit Honduras.
Een combinatie van de in Midden Amerika overbekende maïstortillachips en de Nederlandse witlof.
In Honduras vormen maïs (tortilla’s) en bonen het basisvoedsel.


Ingrediënten

16 witlof stronkjes
1 pot/blik  witte bonen -750 g
1 pot/ blik rode kidney bonen -750 g
1 blik tomaten  -ca. 450 g
1 zak tortilla chips
500 g geraspte oude kaas
margarine om de schaal in te vetten
peterselie of koriander

 

Bereiden

Snijd de witlofstronken – zonder pit en zonder kontje – in grove stukken en kook ze beetgaar in 5 minuten.
Verdeel de gekookte witlof over 2 ingevette ovenschalen en verdeel daarop de 2 soorten bonen.
Leg daarop de tomaten uit blik, met wat gedroogde kruiden naar keuze. Bijvoorbeeld peterselie of koriander.
Verkruimel de tortillachips en strooi die kruimels over het mengsel.
Strooi daarover de geraspte kaas.
Laat ca. 20 minuten de kaas smelten in een oven op 180ºC.

 

 

Recept:
www.devegetarier.nl