Bijgewerkt op 5 maart 2014 door Charlotte Kwak.

Ingrediënten

1 kg runderschenkel
3 uien – doormidden gesneden
6 kruidnagels om in de halve uien te steken
2 winterwortelen, gewassen en gesneden in blokjes van 1 cm
1 knolselderij gewassen, in plakken gesneden
1 prei, zonder de buitenste harde bladeren in de lengte doormidden gesneden
4 laurierblaadjes en diverse kruiden zoals salie, rozemarijn, tijm
5 zwarte peperkorrels
2 theelepels tomatenpuree

 

Bereiden

Giet in een pan, op alle ingrediënten, 3 liter water en breng het tot aan de kook (niet laten koken, en niet roeren, dan wordt het troebel). Draai het vuur dan zacht. Laat het twee uur sudderen en inkoken.
Schep het schuim zo nodig af.
Giet de bouillon door een zeef en maak hem af met zout.

 

Recept:
De kok en de tuinman