Bijgewerkt op 3 januari 2020 door Charlotte Kwak.

Brood croutons met tuinkruiden.
Als een herinnering aan de bevochten vrijheid een recept met wittebrood en groene tuinkruiden. Groen is de kleur van het nieuwe leven overal om ons heen.

Ingrediënten

600 g brood, gesneden
6 eetlepels olie
6 tenen knoflook (of vervangen door twee kleine uien)
12 eieren
(minimaal) 8 eetlepels verse tuinkruiden of naar keuze of groenterestjes
scheut (soja)melk of room
peper en zout

Bereiden

Laat de sneden brood aan de lucht drogen en snijd er daarna blokjes van.

Besprenkel de blokjes met olie en bak deze in enkele minuten in een koekenpan of een voorverwarmde oven op 180 graden. Schep ze om. Als ze knapperig  zijn, de croutons uit de oven halen en laten uitdampen.

Bak in een koekenpan met olie de knoflook-tenen of ui-snippers tot ze lichtbruin zijn. Klop de eieren los met de fijn gesneden kruiden en voeg eventueel wat room of melk toe. Strooi de croutons in de pan en giet het eiermengsel erbij en laat op een middelhoog vuur stollen. Draai om en bak ook de andere zijde lichtbruin. Serveer met wittebrood of een groene salade met bijvoorbeeld olijven en wat geraspte oude kaas.

 

 

Bron:
Clara’s Bron-recepten voor een eenvoudig leven en (h)eerlijk koken.
Beatrijs Corveleijn en Elisabeth (beide Clarissen) , Berne Media, 2017

.