Bijgewerkt op 21 april 2020 door Charlotte Kwak.

Een traditionele huisdrank vraagt wat aandacht om te maken. Je kunt er iemand echt mee verwennen en brengt een gezellige en vertrouwde sfeer. Dàt is de ‘troostende’ kracht.

Ingrediënten

melk (of melkvervanger: sojamelk o.i.d.)
suiker (of andere zoetstof)
anijszaad en/of steranijs

Bereiden

Per glas of mok:

Doe een flinke paplepel anijszaad (10-12 gram) in een mortier en kneus de zaadjes. Doe de gewenste hoeveelheid melk in een pan, en een scheutje erbij. Voeg het gekneusde anijszaad en een steranijs erbij en breng de melk aan de kook, af en toe roerend. Laat de melk ongeveer 10 minuten zachtjes koken ( pas op voor overkoken!). Die in het glas of mok suiker of zoetstof naar smaak ( anderhalve theelepel). Giet de hete melk door een theezeefje in het glas of de mok. Even doorroeren. Spoel de meegekookte steranijs even af onder de kraan en laat het in de anijsmelk drijven.

 

 

 

 

Bron
Gérard Martens, pastoraal werker
samenwerkende parochies Katholiek Utrecht.
Utrechts parochieblad Tussentijds Magazine