Bijgewerkt op 4 oktober 2013 door Erik Kwak.

 

Ingrediënten

1 blik gepelde tomatenDSC09936
2 eetlepel olijfolie
1 theelepel kaneel
1 eetlepel honing
1 eetlepel maïzena
Snufje zout

 

 

Bereiden

Doe de inhoud van het blik in een pannetje met de olijfolie, kaneel, honing en zout.
Zie je nog wat velletjes zitten? Haal die er dan uit, net zoals harde groene kernen.
Die laatste kun je er even uitsnijden.

Laat het prutje ongeveer 40 minuten op een zacht vuurtje inkoken. Meng dan één theelepel van de tomatendip met de maïzena in een klein bakje, totdat de maïzena is opgelost. Voeg toe aan de dip en breng nog even aan de kook zodat het kan binden.
Laat afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Lekker bij toast of brood of als onderdeel van een mezze-maaltijd.

 

Recept:
Vanessa van Koppen