Bijgewerkt op 21 april 2020 door Charlotte Kwak.

 

Bij voorkeur een dag van tevoren maken
Dit recept is ook heerlijk op een warme zomerse dag wanneer er verse kersen zijn !

 

Ingrediënten
Voor een puddingvorm van 1 liter

360 ml (stand)yoghurt
125 gr (magere) kwark
200 ml slagroom
50 gr  suiker
300 gr kersenconfiture
halve theelepel kaneel
8 blaadjes gelatine
wat vruchtensap of siroop
stukje chocolade

 

Bereiden

Spoel een puddingvorm (tulband bakblik werkt ook heel goed) met water om en zet dit klaar.
Doe de yoghurt, kaneel en de kwark in een kom en roer deze door elkaar.
Giet de slagroom in een mengbeker met de suiker erbij en klop deze met de mixer stijf Schep daarna de room door het yoghurt-kwarkmengsel.
Week de gelatineblaadjes tenminste 10 minuten in koud water. Doe 5 eetlepels vruchtensap of siroop in een pannetje en leg de blaadjes gelatine die je hebt uitgeknepen erin. Verwarm dit al roerend tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat de gelatine eventjes afkoelen – mag niet stollen – en schep de vloeistof door de yoghurt-kwark-slagroom.

Doe nu de kersenconfiture erbij en roer deze licht door het mengsel zodat er een marmereffect ontstaat. Schenk dan alles in de vorm en laat de pudding in de koelkast opstijven.

Stort de pudding op een schaal of bord. Tevoren de vorm even in warm water houden om te zorgen dat de pudding goed loskomt. Schaaf met een rasp wat chocolade over de pudding.

 

 

 

 

Bron
Gérard Martens, pastoraal werker
samenwerkende parochies Katholiek Utrecht.
Utrechts parochieblad Tussentijds Magazine